>Begonvilli Ev’in Mutfağından / Limonlu Chees Kek

>

Bizim evde peynir çok sevilen bir yiyecektir. Bu nedenle börek çörek ve keklerde peynirli olanlar sevilerek yenir. Chees kek de bizde sık sık yapılan bir kek türü. Genellikle hamurunu yoğurup pişirerek yapsam da bu defaki tarifimi çok daha pratik ve lezzetli bulduğumdan sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemesi:

1 paket peksimet (Marka adı vermiyorum ; şu sonu -mek ile biten)

1 çay fincanı suyu süzülmüş yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

1 çay fincanı şeker

vanilya, limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin:

1 paket labne peyniri

1 limon suyu

yarım su bardağı krema

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Peksimetleri rondodan geçirerek ya da bir poşete koyup üzerine vurarak un haline getirin

Yoğurdu, şekeri yumurtayı, vanilyayı, rendelenmiş limon kabuğunu ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.

Yağlanmış tart kalıbına ortası ince kenarları daha kalın olacak şekilde yayıp buzdolabında dinlendirin. Bu sırada üstü için verilen malzemeyi Üstü için verilen malzemeyi mikserle çırpın ve soğuk kekin üzerine düzgünce yayın.150 derecede yarım saat pişirin.Tekrar buzdolabina koyup dinlendirin. Bir gün bekleyince mükemmel oluyor.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Yorum bırakın

Filed under Mutfağımdan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s