Komşularla Çay Keyfi

Günlerin uzaması ile birlikte artık komşularla görüşmeye biraz daha fazla zaman ayırabiliyoruz. Epeydir toplanamamıştık; nihayet bugün öğleden sonra komşularımı çaya davet ettim ve bakın neler hazırladım.

Taratorlu Brokoli, Havuç Salatası

Brokoli

Havuç

1 su bardağı ceviz

2 diş sarmısak

1 limon suyu

Brokoli haşlanır.(Olabildiğince diri kalmalı). Havuç rendelenir. Brokolilerle rendelenmiş havuçlar karıştırılarak düz bir salata tabağına alınır.Ceviz içi ve sarımsaklar rondodan geçirilir. Tuz, bir limon suyu ve biraz da su eklenip iyice karıştırılır . Brokoli havuç karışımının üzerine yayılır.

Yukarıda verilen tarifin sade olanı. Bu kez cevizli terator yerine sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz karışımı ile lezzetlendirilir. Kaju ile süslenir.(Cevizli sarmısaklı tarator

sevmeyen olabilir diye yaptım ama her ikisi de beğenildi)

Böğrülce Piyazı

Bir buçuk bardak haşlanmış kuru böğrülce

Maydanoz, nane, yeşil soğan

3 tane haşlanmış yumurta

Elma sirkesi

Yarım limon suyu

Sızma zeytin yağı

Tuz

Yeşillikler doğranarak, haşlanmış, suyu süzülmüş böğrülceye eklenir,tuz sirke, limon suyu, zeytinyağından oluşan sosu karıştırılır ve yumurta ile süslenir.

Ispanaklı Gül Böreği

6 yufka

1 su bardağı yoğurt

3 yumurta

yarım su bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki malzeme çırpılarak karıştırılıp, dörde bölünmüş yufkaların üzerine sürülür. Ispanaklı iç ve rendelenmiş beyaz peynir yayılır, gevşekçe sarılıp gül şekli verilir. Üzerine yumurtalı yağlı yoğurtlu sıvı sürülüp önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.(En son böreği hazırladım ve sıcak olarak servis yaptım)

 

Susamlı Halkalar

3 yumurta( birinin akı üstü için ayrılacak)

1,5 çay bardağı yoğurt

1;5 bardak sıvı yağ

150 gr margarin

1 paket kabartma tozu

yarım bardak susam

1 çorba kaşığı sirke

Aldığı kadar un

Tüm malzeme karıştırılır.Azar azar un eklenip ele yapışmayacak sertlikte hamur elde edilir. Hazırlanan halkaların bir yüzü yumurta akına sonra da susama batırılıp önceden ısıtılmış fırında(175 derece) üstü pembeleşinceye dek pişirilir.

Meyveli Pasta

5 yumurta

5 çay fincanı un

5 çay fincanı şeker

1paket kabartma tozu

Süslemek İçin

Arasına

1 paket dolgu kreması, meyveler(muz, kivi, ananas, çilek), 1 bardak meyve suyu( Ben vişne suyu kullandım)

Üstü için

1 paket bitkisel jöle(Ben vişneli olanı tercih ettim)meyveler

Yapılışı

Pandispanyası

5 yumurta şekerle köpük haline gelinceye dek çırpılır, un ve kabartma tozu karıştırılır ve fazla karıştırılmadan yağlanmış pasta kalıbına dökülüp 175 derecede yaklaşık 25 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Arası için dolgu kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Süt yerine meyve suyu kullanılacak)

Soğuyan pandispanya enlemesine ikiye kesilir, araya dolgu kreması sürülüp küçük parçalar halinde kesilmiş meyveler yerleştirilir.İkinci kat pandispanya konularak üzerine yine dolgu kreması sürülüp üstü yine meyvelerle doldurulur. Jöle, paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üstüne düzgünce yayılır.

Bu pastayı bir gün önceden yapıp buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.

Şam Tatlısı

.

3 çay bardağı un,

6 çay bardağı irmik

3 çay bardağı şeker

2 paket vanilya

3 çay kaşığı karbonat

3çay bardağı yoğurt

Şerbetii için

8 çay bardağı şeker

6 çay bardağı su yarım limon

Yapılışı

Yukarıda verilen malzemeler karıştırılarak sertçe bir hamur elde edilir. yağlanmış 25×25 boyutlarındaki tepsiye yayılır.(Elinizi su ile ıslatarak eşit olarak yayın)

200 derecede ısıtılmış fırında üstü, altı kızarana dek pişirin. Şerbetini verilen ölçülere göre hazırlayıp yarım limon suyu sıkılır. Sıcak şerbet, soğutulmuş keke dökülür. Şerbeti çekince kesilir.

Ve tabii ki turunç reçeli.

tarifi burada

Afiyet olsun.

13 Yorum

Filed under Mutfağımdan

13 responses to “Komşularla Çay Keyfi

  1. >çok iştah kabartıcı:))

  2. >Çok teşekkür ederim.

  3. >Keşke komşunuz olsaymışım dedim içimden.

  4. >Komşu olmasak da bir gün Antalya’ya yolunuz düşerse sizi çaya bekliyorum. Sevgiler.

  5. >Harika şeyler yapmışsınız,o masada bulunmak lazımmış….SEvgiyle kalın…

  6. >sevgili İsmet ellerine sağlık,herşey harika görünüyor canım,sumaklı halka süper bi fikir,deneyeceğim.afiyet olsun.sevgilerimle…

  7. >Çok teşekkür ederim. Aslında hepiniz Antalya’ya davetlisiniz. Kim bilir, bir gün yolunuz buralara düşerse sizleri konuk etmek isterim. Sevgimle.

  8. >Wow! Keşke gelebilseydim!

  9. >Teşekkürler Karen Hanım, bekleriz efendim.

  10. >Öncelikle sitenizin adı bir begonvil aşığı olarak çok hoşuma gitti..allahtan bu aşkımı Bodrum’daki evimde tüm yaz giderebiliyorum.ne güzel sizde harika yerlerden birinde, Antalya’da oturuyorsunuz..Bu arada ellerinize sağlık.. muhteşem görünüyorlar..eminim tatlarıda göründükleri kadar muhteşemdir..sevgiler:)

  11. >Teşekkürler Şebnem. Bodrum da çok güzel bir yer.

  12. I found you from Flickr, i love your recipes, especially the sweet ones.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s