Begonvilli Ev’in Mutfağından / Güveçte Karides

href=”https://begonvilliev.files.wordpress.com/2009/10/sonresimler093.jpg”>

Malzemesi(iki kişi için)

Yarım kilo jumbo karides

İki orta boy domates

İki diş sarımsak

Bir sivri biber

İki adet defne yaprağı

Karabiber

Bir kaç kaşık sızma zeytinyağı

Tuz

Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Ayıklanmış taze karidesler yıkanıp bir süzgeçte bekletilirken, bir tavada zeytinyağı ve rendelenmiş domates, ince doğranmış biberler, beş on dakika pişirilir. Ocaktan alınacağına yakın doğranmış sarımsaklar ve defne yaprakları, tuz, karabiber eklenir. Süzülen karidesler kağıt havlu ile kurulanıp bir kaşık zeytinyağ ile harmanlanır ve güveç kaplarına yerleştirilir. Üzerine domatesli sos gezdirilip fırına verilir. 200 derecede 45 dakika pişirilir.(İstenirse fırından çıkmadan beş dakika önce üzerlerine rendelenmiş kaşar da serpebilirsiniz)

Not:Aynı tarifi karides yerine çinekopla da yapabilirsiniz.Çinekop için oval balık güveçleri kullanmanız lazım. Çinekop pişirirseniz fırından çıkınca maydanozla süsleyebilirsiniz.


Yorum bırakın

Filed under Mutfağımdan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s