İç Baklalı Yaprak Sarması

Amasya yöresinin bir yemeği

Tv’de izleyip çok imrenmiştim.

Şu enfes yaprakları görünce denemeye karar verdim:
Malzemesi:
Yeteri kadar taze asma yaprağı.
300 gr kadar kuşbaşı et (pirzola ya da kaburga da olabilir diye söylediler)
Birbuçuk su bardağı kabukları çıkarılmış kuru bakla
Birbuçuk su bardağı buğday ve mısır yarması karışımı
bir büyük kuru soğan
Bir kaşık domates salçası
Bir kaşık biber salçası
Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen, tuz
Kuru nane, karabiber, kırmızı biber, sıvı yağ, iki kaşık tereyağı
Yapılışı:
Kuşbaşı et tencerenin dibine dizilerek kısık ateşte bıraktığı suyunu çekene dek pişirilir.

Ayrı bir tencerede soğan ince doğranıp sıvı yağda azıcık kavrulur. Önceden ıslatılmış kuru baklanın suyu süzülüp ilave edilir. Salça ve diğer malzeme ile harmanlanıp sıcak suda rengi değişene dek bekletilen asma yapraklarına üçgenimsi bohçalar şeklinde sarılır. Daha önceden suyu çektirilen etin üzerine dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek sarmaların üzerini örtecek kadar su eklenir. Önce orta, sonra kısık ateşte pişirilir.
afiyet olsun.

Yorum bırakın

Filed under Mutfağımdan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s