Yeşil çay nasıl demlenir?

Yeşil çayın yararlarını duymuşsunuzdur. Eğer duymamışsanız ya da ilgilenmemişseniz bir göz atın :

Yeşil çay – Vikipedi

Elbette her şeyin fazlası zararlı. Yeşil çayın da.. İçerdiği yüksek kafeini göz önünde bulundurarak tüketmeli.

Gelelim asıl konuya; yeşil çay nasıl demlenir?

Bu güne dek bir kaç kez tek içimlik poşetlerdeki  yeşil çayı tüketmiştim ancak pek de  sevememiştim. İşte bu nedenle demleme yeşil çay yapmaya  karar verdim. Çayı  satın aldığım aktar  bu konularda oldukça  bilgili.  Bana şu tarifi verdi. Uyguladım, fena  olmadı.

1 fincan için 1 çay kaşığı dolusu yeşil çay hesabı ile yeteri kadar çay.
1 çubuk tarçın
sekiz on  tane karanfil

Suyu kaynatıp altını kapayın ve beş dakika soğumasını bekleyin. Çünkü ideal demleme sıcaklığı  kaynamakta olan su değil 80 derecedeki su.

Demliğe çayı, tarçını ve karanfilleri koyup çaya uygun miktarda sıcak su ilave edin.

Altı dakika demleyin. Üç dakika  diyenler de var ama bana altı dakika tavsiye edildi. Süzerek çayınızı içebilirsiniz. Şeker tavsiye edilmiyor, ancak  bal ve limonla lezzetlendirebilirsiniz.

Demlikte  kalan çaylar ve diğer malzeme  üç kez  demlenebiliyormuş. Ancak yeniden demlemelerde demlenme süresini üçer dakika daha uzun tutmanız gerekiyormuş.

Afiyet olsun!

Yorum bırakın

Filed under Mutfağımdan, Sağlık

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s